Traumatische gebeurtenissen hebben impact op de ontwikkeling en coping strategieën van cliënten. Tijdens dit congres leert u welke verwerkingstechnieken voor trauma er zijn en welke u het beste toe kunt passen in specifieke situaties.
Gewenste verbetering in behandeling bij trauma
Uit recente studies blijkt dat het aantal patiënten dat lijdt aan een trauma stijgt. Echter, wanneer trauma’s worden opgemerkt en aangepakt, krijgen patiënten niet altijd de best passende behandeling. Dat meldden behandelaren en patiënten aan Zorginstituut Nederland en valt te lezen in het rapport Systematische analyse geestelijke gezondheidszorg (2018)*.
Welke behandeltechniek in welke situatie?
Tijdens dit congres worden de verschillende behandeltechnieken op een rijtje gezet. De indicatiegebieden van deze technieken en hun voor- en nadelen worden besproken, zodat u een meer beredeneerde keuze voor een techniek kunt maken.
Na het volgen van deze dag weet u meer over:
- de opbouw van traumabehandeling (wanneer doe je wat?)
- welke behandelingstechnieken er zijn en wanneer je welke inzet
- verschillende verwerkingstechnieken, zoals:
- schematherapie en EMDR;
- imaginaire exposure;
- imaginaire rescritping;
- sensorimotor psychotherapie;
- narratieve exposure therapie.
* Bron: de Volkskrant (19 april 2019)
Congres Behandeling van Trauma – Effectieve verwerkingstechnieken | Info
Wat ‘coronaproof’ nascholen bij ons betekent
Lees hier meer over de maatregelen die wij op de congressen treffen.
Waar en wanneer: Het congres Behandeling van Trauma van vrijdag 30 oktober 2020 is verplaatst naar vrijdag 19 maart 2021. Alle deelnemers zijn hierover geïnformeerd. Wil je meer weten over het programma of direct inschrijven? Kijk dan hier.
Voor wie?
Het congres is ontwikkeld voor GZ-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, praktijkondersteuners GGZ en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.
Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij:
- NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)
- Cognitief Gedragstherapeuten (VGCt)
- Stichting Kwaliteitsregister Jeugd – 5 punten
- NIP-Eerstelijnspsychologie (ELP herregistratie) – 6 punten
- Accreditatiebureau FGzPt – 7 punten (herregistratie van klinisch (neuro)psychologen)
- Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) – 5 punten
- Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP): u kunt zelf de punten handmatig toevoegen in uw eigen dossier (dit congres is nl. geaccrediteerd door NVvP en FGzPT)
- Vereniging EMDR Nederland – 4 punten (algemene scholing – breed) en 1 punt (vakinhoudelijke scholing – smal)
- NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG):
- K&J/OG herregistratie (5 punten)
- K&J/OG opleiding – behandeling (1,5 punt)
- K&J/OG opleiding – diagnostiek (0,5 punt)
- K&J/OG opleiding – overige taken (0,5 punt)
Het congres staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur.
Heeft u een suggestie voor accreditatie van een bepaalde beroepsvereniging? Mail dan uw verzoek naar henriette.boven@bsl.nl. Wij zullen bij relevante aanvragen én meerdere aanvragen het verzoek in overweging nemen.
Tarieven (btw vrij)
- 359,- per persoon | Abonnee tarief (abonnees van GZ-Psychologie, Kind & Adolescent Praktijk, Kind & Adolescent, Neuropraxis, TPO De Praktijk en de VVKP)
- 399,- per persoon | Regulier tarief
Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.
CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.
Contact
Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
E: aanmelder@bsl.nl
Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Eventcoördinator (logistieke vragen)
Annuleren
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de opleidingsdatum, wordt een bedrag van 50,- wegens administratiekosten in rekening gebracht. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf 750,- (excl. btw) per persoon bedragen de administratiekosten 250,-. De administratiekosten bedragen 35,- indien de kosten van de betreffende opleiding, cursus, workshop of training minder dan 100,- bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich in dat geval wel laten vervangen door een ander persoon.